Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

« ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ »

E-mail Print PDF

 

              Έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων με την προσέλευση των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή  για βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες κυρίως λόγω ασθένειας μετά από αργία. 

              Σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα υποχρεούνται οι εκπαιδευτικοί που απουσίαζαν λόγω ασθένειας συνήθως 1 ή  2 ημερών να μεταβαίνουν στην πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή με τελικό αποτέλεσμα να απουσιάζουν από την εργασία τους και κατά την ημέρα που προσέρχονται στην πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή και να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των  σχολείων.

              Μέχρι τώρα αποστέλλονταν υπηρεσιακά στην πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή τα δικαιολογητικά των εκπαιδευτικών που  απουσίαζαν μετά από αργία , χωρίς να μεταβαίνουν οι εκπαιδευτικοί στην επιτροπή.

              Τώρα οι εκπαιδευτικοί που απουσιάζουν μετά από αργία πρέπει να μεταβαίνουν οι ίδιοι στην πρωτοβάθμια υγειονομική με τεράστιες ουρές μόνο και μόνο  για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους περιμένοντας πάρα πολλές ώρες ή μέρες παρεμποδίζοντας ταυτόχρονα και την σωστή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας του σχολείου σε βάρος των μαθητών επειδή  δεν πραγματοποιούνται τα μαθήματα λόγω δικαιολογημένης απουσίας των εκπαιδευτικών που έχουν μεταβεί στην υγειονομική επιτροπή.

              Η διαδικασία που εφαρμόζεται όχι μόνο προκαλεί δυσλειτουργίες στα σχολεία αλλά απαξιώνει και την προσωπικότητα του κάθε εκπαιδευτικού που ταλαιπωρείται  πηγαίνοντας  από τα ξημερώματα για να πιάσει ουρά στην πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή με τελικό αποτέλεσμα να καταθέσει μόνο και μόνο τα δικαιολογητικά της ασθένειάς  του.

              Προτείνουμε τα δικαιολογητικά των εκπαιδευτικών που απουσίαζαν λόγω ασθένειας να αποστέλλονται στην υγειονομική επιτροπή μέσω των αντίστοιχων Γραφείων  εκπαίδευσης και η πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή να ορίζει ημέρα και ώρα που θα μεταβαίνουν οι εκπαιδευτικοί στην επιτροπή.

                             

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ

 

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ          ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

 

 

 

 

 

                                                                                         

 

                                   

                                                                                                                       

 

Αναζήτηση

παλιό site

Αυτό ειναι το παλιό site της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δείτε το καινούριο site μας!!