Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

«Λειτουργία ΠΔΣ το σχολικό έτος 2010-2011»

E-mail Print PDF

Για τη φετινή σχολική χρονιά δεχόμαστε τις έντονες διαμαρτυρίες των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών, για τη μη ανακοίνωση από το Υπουργείο της ημερομηνίας έναρξης της ΠΔΣ. Στη σχολική κοινότητα επικρατεί η άποψη ότι θα σταματήσει η ΠΔΣ, για οικονομικούς λόγους.

 

Επιζητούμε, την επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο, για το τι θα ισχύσει τη φετινή σχολική χρονιά, ως προς τη ΠΔΣ με δεδομένο, ότι, η ΠΔΣ, είναι υποστηρικτικός θεσμός της εκπαίδευσης ταυτίζεται με τον αντίστοιχο θεσμό της Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΕΔ) και απευθύνεται σε μαθητές όλων των Τάξεων, όλων των τύπων Λυκείων, συμπεριλαμβανομένων και των Εσπερινών ΕΠΑΛ, που είτε παρουσιάζουν χαμηλές επιδόσεις στη διδακτέα ύλη ορισμένων μαθημάτων και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κατανόηση και εμπέδωση των γνώσεων, είτε επιζητούν επιπλέον βοήθεια, ώστε να βελτιώσουν τη σχολική τους επίδοση.

Σκοπός του θεσμού αυτού είναι οι μαθητές να ενισχυθούν μαθησιακά μέσω της παρακολούθησης μαθημάτων σε ώρες διαφορετικές από αυτές που αναπτύσσεται το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, με απώτερο στόχο να αποφύγουν τη σχολική αποτυχία, να μην εγκαταλείψουν πρόωρα το σχολείο με μειωμένα προσόντα, με ενδεχόμενο, στην περίπτωση αυτή, να οδηγηθούν σε αποκλεισμό από την αγορά εργασίας, αλλά και να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόσβασής τους στην ανώτατη εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα για την υλοποίηση της ΠΔΣ σε Εσπερινά σχολεία, καθώς και σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών (δυσπρόσιτα και νησιωτικά), όπου παρατηρούνται υψηλά ποσοστά σχολικής αποτυχίας και διαρροής.

Ως εκ τούτου, με τη λειτουργία της ΠΔΣ δημιουργούνται συνθήκες πρόληψης και θεραπείας του κοινωνικού αποκλεισμού και αναβάθμισης της ποιότητας της εκπαίδευσης.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ Α. ΠΕΤΤΑΣ

 

 

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ Αθήνα, 6 / 10 / 2010

             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αριθ Πρωτ: 11

Δ / NΣΗ: ΑΧΙΛΛΕΩΣ 37

Τ.Κ 10436 - ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΗΛ: 210 5238973 - 210 5121399 ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

6932798177 & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

FAX: 210 5202798 - 210 5121399 κα Άννα Διαμαντοπούλου 2) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΗΛΕΚΤ / ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr                                 ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it                                             & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

                                This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it                       κα Παρ. Χριστοφιλοπούλου

                                               ΚΟΙΝ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

 

«Αποζημίωση Αξιολογητών - Σχεδιαστών και καταχωρητών του προγράμματος ΠΔΣ σχολικών ετών 2008-2009 & 2009-2010»

 

Η εξόφληση της αποζημίωσης των Αξιολογητών - Σχεδιαστών και Καταχωρητών του προγράμματος της ΠΔΣ για τα σχολικά έτη 2008-2009 & 2009-2010 καθυστερεί σημαντικά και φαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα ως προς τον τρόπο πληρωμής μέσω συγκεκριμένου ΚΑΕ.

Μέχρι και το έτος σχολικό 2007-2008, οπότε έχουν εξοφληθεί πλήρως οι οφειλές προς τους Αξιολογητές - Σχεδιαστές και Καταχωρητές, η αποζημίωση επιβάρυνε τον κωδικό ΚΑΕ 0516 των υπερωριών του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Μέχρι την περίοδο αυτή η αποζημίωση των Αξιολογητών - Σχεδιαστών εκφραζόταν σε αριθμό υπερωριών την εβδομάδα ανάλογα με τα λειτουργούντα τμήματα της ΠΔΣ στα σχολεία. Η αποζημίωση όμως των καταχωρητών ήταν συγκεκριμένο κατ ποσό 'αποκοπή ανά μήνα ανάλογα με τον αριθμό των σχολείων που λειτούργησαν ΠΔΣ στο Γραφείο ή την Διεύθυνση εκπαίδευσης.

Για τις παραπάνω δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε διαφοροποίηση ως προς την πληρωμή μέσω του ΚΑΕ 0516. Τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010 η κατ 'αποκοπή αποζημίωση ανά μήνα εφαρμόστηκε και για τους Αξιολογητές - Σχεδιαστές πέραν των καταχωρητών ανάλογα με τον αριθμό των λειτουργούντων τμημάτων ΠΔΣ στο σχολείο.

Είναι προφανές λοιπόν ότι η απασχόληση των Αξιολογητών-Σχεδιαστών και Καταχωρητών στα προγράμματα ΠΔΣ, αποτελεί υπερωριακή εργασία και αποζημιώνεται μέσω του ΚΑΕ 0516 όπου πρέπει να ενταχθούν άμεσα τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010 και να εξοφληθούν άμεσα πριν την λήξη του 2010, ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος παραγραφής τους λόγω της παρέλευσης διετίας για το έτος 2008.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπ.Δ.Β.Μ.Θ να λύσει άμεσα το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζομένους.

Αν δεν δοθεί άμεση λύση, οι απασχοληθέντες Αξιολογητές - Συντονιστές και Καταχωρητές, με αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Δ.Β.Μ.Θ, θα καταθέσουν αγωγές για την καταβολή των δεδουλευμένων και μάλιστα εντόκως.

 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

                                                       

 

Αναζήτηση

παλιό site

Αυτό ειναι το παλιό site της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δείτε το καινούριο site μας!!